Varadero

Om 7uur in de ochtend stond onze taxi klaar om ons 2,5uur verderop naar Varadero te brengen. De taxichauffeur hadden we de avond ervoor gesproken op het plein en hij had zijn vrouw meegebracht om samen een dagje strand te pakken. Het kleine blanke mannetje met grijs piekhaar stapte uit met een witte blouse en hawaii zwembroek. We vonden het super schattig. De vrouw was zeker 15jaar jonger dan hij maar ze hielden elkaars hand tijdens de rit geregeld vast. Ze spraken geen Engels maar met enkele Spaanse woordjes hadden we een gezellige ochtendrit in de blauwe afgerachte Fiat Punto. Hun mond viel letterlijk open toen ze hoorden wat wij per nacht voor een kamer betaalden. ‘euro.s of cucs!?’ Alsof het wat uitmaakten, het was voor hun een weekloon. We beloonden ze dan ook rijkelijk toen we veilig en wel bij het resort aankwamen. Een gigantisch paleis met een bediende voor de deur. Met enige schaamte stapte ik uit de auto en Rachid gaf de chauffeur meer geld dan afgesproken. We hopen oprecht dat zij een geweldige stranddag hebben gehad met misschien wel een romantisch dinner bij zonsondergang. Wat een leuk stel!

Het resort is net een klein dorp. Het heel 4 verschillende restaurants en 1 hoofdrestautant. Het heeft verschillende zwembaden en ligt aan een wit stand met azuurblauwe zee. De vele palmbomen bieden schaduw rondom de blauwe strandbedjes. Omdat onze kamer nog niet klaar was (we waren immers 5uur te vroeg) besloten we een rondje over het resort te lopen. We waren nog niet begonnen aan onze verkenning of de hotelmanager kwam ons al achterna gerend met een enveloppe. De kamer was net gereed gemeld dus we konden er al in. We haalden onze backpacks uit het opberghok en liepen rustig naar de kamer. Hier stond de schoonmaakdame nog snel de vloer te dweilen. Ze maakte een praatje met ons tot de vloer droog was en zo konden we in een fris kamertje op bed ploffen. We hadden uitzicht op zee! Geweldig! Waarschijnlijk omdat Rachid een nacht extra had geboekt via hun eigen site met Melia-points.

We ontdekten al snel dat het resort vol zat met vriendelijke Canadese. Ze droegen stuk voor stuk een herkenbaar Canadees element, shirts, petjes maar de meeste hadden een grote refillbeker bij zich die zij bij de bar vol lieten schenken met de lekkerste misdrankjes. Briljant idee! We deden mee aan potjes watervolleybal en vooral rachid was hier erg fanatiek in. Ook liep er een super sexy chick rond, met asblond haar en super strakke billen. Ze liep letterlijk te paraderen over het resort. Iedere dag en soms twee keer per dag had zij een andere bikini aan. Tja, nu hadden we zeeën van tijd om dit soort dingen in de gaten te houden!

De komende 5dagen zullen we all-inclusive doorbrengen. We kregen al gauw ons vaste ritueel. 8Uur opstaan, tot 9uur ontbijten, Rachid naar de strandbedjes op het plateau en ik lekker lang de gym in. Na de gym ging ik douchen en zocht ik samen met twee gintonics Rachid op om een paar uur in de zon te liggen. Rond 14uur was er lunch en vlak voor zonsondergang gingen we naar de kamer om daar de zon in de zee te zien zakken. Wat een leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s