Salt Lake City

Vanuit Idaho Falls zijn we na een heerlijk ontbijtje richting Salt Lake City gereden. Weer een autoritje van zo’n 3 uur. Na ongeveer 2 uur rijden reden we ‘per ongeluk’ tegen een Applebees aan. Tja, er zat dan ook niks anders op dan hier een hapje te gaan eten. We hadden onze Panthers outfits aan, het was zondag en dat betekende, Gameday! We liepen de Applebees binnen en werden door een van de serveersters bij een televisie gezet die speciaal voor ons op de wedstrijd Panthers vs. Bears werd gezet. Een andere serveerster kwam de bestelling opnemen. In Amerika is het gebruikelijk dat je bij de ingang wacht tot je aan een tafeltje gezet wordt, vervolgens komt er dan een andere serveerster die dan de rest van de tijd je serveerster is. De fooi die je geeft, gaat ook direct naar hem of haar. Onze serveerster was een vrouw met paars haar en aan haar gerimpelde gezicht kon je zien dat ze al een zwaar leven achter de rug had. Ze vertelde dat het haar eerste dag was en maakte meerderen malen haar excuses voor vertragingen en vergissingen. We hadden wel een beetje medelijden met dr. Ik kan mij nog goed mijn eerste stuntelige werkdag herinneren. Ondanks dat alles wat lang duurde hebben we wel weer heerlijk gegeten. Een flink bord nacho’s en een bord met pretzels en een bierkaassausje. De wedstrijd verliep helaas minder goed dan gehoopt. De Panthers verloren. Daar zaten we dan in ons Panthersshirt na een nederlaag. We rekende af en gaven de serveerster alsnog een leuke fooi voor haar beleefdheid en doorzettingsvermogen.

Op de parkeerplaats hebben we gauw ons shirt gewisseld. De zon was inmiddels flink gaan schijnen en de temperatuur was boven de 20 gestegen. Met de zon op ons bolletje reden we verder richting Salt Lake City om onderweg uiteraard nog even een pitstop te maken bij een Ross.

Het hotel waar we sliepen was Crystall Inn. Een prima hotel aan de rand van het centrum van Salt Lake City. In de hotelkamer zochten we op internet een route om langs wat sportwinkels, een Ross en een fanshop te rijden. Zelfs op zondag is alles tot laat open dus we hadden prima de tijd om alles langs te rijden. We eindigde in een winkelcentrum. Een typisch Amerikaanse mall met een foodcourt als centraal middelpunt. Van al dat shoppen hadden we trek gekregen en besloten bij de Cheesecakefactory een hapje te gaan eten. Ware het niet dat we al bij de ingang van het restaurant hordes mensen zagen die aan het wachten waren op een tafeltje. We maakte linea recta rechtsomkeert. Er zal ongetwijfeld een rustigere Cheesecakefactory in de buurt zijn. En die vonden we op nog geen 10 minuten rijden van ons hotel. Na het eten namen we een snicker-cheesecake-to-go mee naar het hotel. Onder het genot van de cheesecake en de champagne die we van mijn manager als huwelijkskadootje hadden gekregen, hebben we foto’s van de afgelopen dagen uitgezocht.

De volgende dag hebben we een mini-citytour door Salt Lake gemaakt. Salt Lake City heeft een hele bijzondere architectuur waar moderne bedrijfspanden worden afgewisseld door historische laagbouw. Alles staat letterlijk door elkaar. Je loopt door een modern winkelcentrum om vervolgens tegen een prachtige historische Temple Square aan te kijken. Ook zijn we nog even langs het State Capital gereden. Een reusachtige imponerend gebouw midden op een berg, uitkijkend op Salt Lake City. Een leuke stad waar genoeg te beleven is en waar ook veel natuurgebied omheen ligt. Wij hadden helaas een andere planning en hadden nog een ritje naar Moab voor de boeg. Voordat we de reis begonnen hebben we nog even bij Sonic, een drive-in fastfoodketen, een super lekkere milkshake (van 800 kcal!!) en nog wat meer slechts naar binnen gewerkt. Met volle tank en buik vervolgden we onze weg naar Moab.

DSC_0005

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s