Jackson – Grand Teton

We hadden geen keus en moesten de rest van de dag besteden aan autorijden. Na uren rijden kwamen we aan in Jackson. Een leuk dorpje in typisch wild west stijl. We besloten hier een snelle hap te pakken bij een pizzeria. We parkeerde onze auto en liepen een rondje om het dorp te verkennen. We stonden het wifi/signaal van een winkel op te vangen toen we aangesproken werden door een dorpsgekkie met rok. De man rook naar drank en andere viezigheid, had een zwarte hoodie aan en een zwarte Schotse rok. Daaronder droeg ie hoge zwarte sokken. Hij had een litteken in zijn gezicht en het leek alsof hij een nepbeen had. Net een piraat! Hij brabbelde wat en had al gauw door dat hij zichzelf bij ons belachelijk maakte en liep gauw door. Sneu, we hebben het vermoeden dat veel van dit soort mensen in Nederland minder aan hun lot overgelaten zouden worden.

We hadden echt flinke trek en vonden een goede pizzeria. Het bleek er goed vol te zitten en de serveerster zei dat het zo’n 5 minuten zou duren voor er een tafeltje vrij was. We gingen geduldig zitten en wachtten op onze beurt. 20 minuten later waren we nog steeds niet aan de beurt. 3 stellen die na ons binnenkwamen kregen wel al een tafeltje. Eerst dachten we dat ze vast gereserveerd hadden maar toen het 4e stel ook een tafeltje kreeg vroegen we ons toch af of ze ons niet vergeten waren. En ja hoor, ze was ons vergeten op te schrijven. Toch bijzonder dat je 2 mensen lange tijd in de lobby hebt zitten wachten en er niets mee doet. Het was inderdaad erg druk dus ergens konden we het wel begrijpen maar klantvriendelijk was het niet. De serveerster kwam onze bestelling daar en tegen weg heel rap opnemen. We bestelden ieder een pizza en twee grote biertjes. De biertjes kwamen binnen een paar minuten en de kok kwam snel langs om te vertellen dat de pizza’s in de oven zaten en binnen 6 minuten zouden worden geserveerd. Ook de manager kwam nog even langs om extra excuses te maken dat ze ons vergeten waren. Ons eerste biertje was al bijna op en we begonnen ons af te vragen of de pizza’s die dik een half uur geleden ‘in de oven gingen’ niet allang kool waren geworden. We moesten er hard om lachen. We worden vergeten bij de ingang en in de keuken liegen ze ons voor, het leek wel alsof het restaurant ten onderging aan hun eigen succes. We moesten zo hard lachen dat het de kok opviel en ineens besefte dat we wel erg lang aan het wachten waren. Hij kwam naar ons toe om excuses te maken. “Het was erg druk in de keuken dus het ging iets langer duren maar nu zaten de pizza’s er echt in”. We bestelde nog maar een nieuw biertje maar besloten wel dat als het nog erg lang zou duren we het restaurant zouden verlaten. En warempel! De eerste pizza kwam, die zag er prima uit en smaakte heerlijk! Ook de tweede pizza volgde snel. De kok zette de pizza op tafel en vertelde wat het was. “Maar dit hebben we niet besteld”. De kok keek geschrokken en de serveerster realiseerde ineens dat ze het verkeerd had ingetypt. We moesten verschrikkelijk lachen, kon er nog meer fout gaan? De kok zei dat we de pizza maar mee naar huis moesten nemen en pakte de pizza voor ons in. 10 minuten later kregen we de pizza die we wel besteld hadden. Opnieuw kwam de manager pijlen of alles naar onze zin was. Toen hij de pizzadoos zag zei hij “wacht, hebben we weer iets verknald?”. Tja, maar de pizza’s waren heerlijk!

Na het pizza fiasco moesten we nog 45 minuten naar het hotel Heart Six Ranch rijden. De ranch lag in de middle of nowhere en het was ondertussen al goed donker geworden. De straten zijn niet verlicht en we zagen voor, achter en naast ons alleen maar zwart. Na nog geen 15 minuten rijden begon het ontzettend hard te sneeuwen. De weg werd verschrikkelijk glad en de sneeuw kwam in dikke vlokken op ons af. We zagen geen hand voor ogen en konden alleen de rode achterlichten van onze voorganger volgen. We probeerde de auto voor ons bij te houden zodat we in ieder geval een richtpunt hadden en wisten hoe de weg liep. De auto voor ons ging plots, zonder te remmen, ontzettend langzaam rijden. We probeerden ook af te remmen maar het ging niet snel genoeg. We schoven op de voorganger af en probeerden zo goed als het kon en zonder te slippen af te remmen. Het had niet veel gescheeld of we hadden in de achterkant van een rode SUV gezeten. We moesten nog 30 minuten in deze omstandigheden rijden. Op tv heb je een programma waar vrachtauto’s in Alaska geborgen moeten worden. Nou, de weersomstandigheden daar leken zich hier ook voor te doen! Uiteindelijk bereikten we, zonder kleerscheuren de ranch. We konden nog niks zien van de omgeving en zagen alleen wit sneeuw en een houten huisje. De kachel in ons huisje stond al maximaal aan en we vielen als een blok in slaap.

De volgende ochtend hebben we ontbeten met een heerlijke gratis pizza. We keken naar buiten en bleken in een prachtig winter wonderland terecht te zijn gekomen. Dit was het trotseren van strenge natuurelementen meer dan waard!

Ontbijt met pizza is niet verkeerd maar wakker worden op een ranch, midden in de sneeuw was al helemaal magisch! We keken uit over een prachtig wit dal. Waar we gister alleen maar zwart zagen was nu een witte paardenwei. We laadden de auto in, waarbij we geholpen werden door een zwarte herder pup. Riley had het hier prachtige gevonden!

Vandaag zouden we door Grand Teton rijden, een National Park met grote bergen en meren. De weg was erg glad dus we deden rustig aan en pakte hier en daar een turnout om van de omgeving te genieten. Bij de tussenstops moesten we uitkijken dat we niet in de sneeuw zouden wegzakken. De sneeuw kwam minstens tot onze enkels, de prachtige naaldbomen waren bedekt met wel 10 cm dikke sneeuw en het uitzicht was adembenemend. De mist hing rond de bergen dus van de bergen hebben we niet veel kunnen zien maar de prachtige witte omgeving maakt dat meer dan goed! Het was een geweldig winter-kerstachtige sfeer. Rijden door winterwonderland, puur genieten!

Advertenties

1 Comment

  1. Wat een fantastische belevenissen weer op jullie reis! Zo leuk om te lezen en zo een beetje ‘ mee te reizen’…… Prachtige fotos ook. Geniet ervan samen. Dikke kus van mij X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s