Yellowstone 1.0

We werden wakker in Loveland, letterlijk en figuurlijk! Wat een mooie dag hebben we gehad bij de Rocky Mountains en wat gaan we nog veel gave avonturen beleven! Voordat we ons in het volgende avontuur zouden storten moesten we een autoritje maken van zo’n 8 uur. Tijdens onze pauze konden we het uiteraard niet laten om eventjes langs de Ross te gaan om de kledingkast aan te vullen. De lunch hebben we gehad bij Ihop. We kregen elk een stapel van 4 dikke buttermilk pancakes, eentje met cupcake topping en sprinkles en de ander met dubble vanilla topping. Het was zoveel dat we ze niet opkregen, maar wat waren ze lekker en fluffy! We konden er in ieder geval weer tegenaan, Yellowstone here we come!

We sliepen in het stadje Cody, ten oosten van Yellowstone. Het stadje is vernoemd naar Buffalo Bill, die eigenlijk William Frederick Cody heet. Ook hier sliepen we in een Comfort Inn. Nog geen 300 meter van ons hotel vandaan zat een bierbrouwerij Patt O’hare waar wij uiteraard wat biertjes en chickenwings versleten hebben. De brouwerij is vernoemd naar de lokale held, Pat O’hare. Wat hem uiteindelijk zo beroemd maakte werd ons niet duidelijk maar hij had in ieder geval de hand geschud van Buffalo Bill.

Na een goede nacht in Comfort inn (we sliepen ieder in een eigen queensize bed, heerlijk) vervolgde we onze weg naar Yellowstone. We reden het NP aan de oost kant binnen waar we uiteindelijk bij een reusachtig meer aankwamen. Het meer had een prachtige besneeuwde oever, grote groene naaldbomen en in de verte besneeuwde bergtoppen. Wat hebben we staan genieten van dit uitzicht. De combinatie van herfst en winter in 1 oogopslag is adembenemend.

Even verderop in het NP reden we langs moerasachtige velden waar hier en daar een pluk damp uit de grond omhoog stoomde. Alle plukken sneeuw die op de rietachtige velden liggen, laat je vermoeden dat het water een frisse temperatuur moet hebben. Niets is minder waar. Het is kokend heet water dat vanuit een geiser het veld door stroomt. Als je het aanraakt bijt het in je huid en brand het nog een tijdje na. Voor ons een reden om de borden te geloven en het vooral niet aan te raken.

Onderweg kwamen we een gigantische bizon tegen. Hij lag lekker te chillen langs de kant van de weg en trok zich niets aan van alle auto’s die voorbij reden. We keerden snel onze auto om nog een keer langs dit prachtige beest te rijden en foto’s te maken. 2 meter van ons vandaan lag het gigantische beest, zijn hoofd was groter dan een skippybal, om over zijn lijf maar niet te spreken. Machtig mooi beest!

We reden langs verschillende geisers. Moddergeisers waar een dikke grijze massa als kokende pap uit de grond bubbelde. Een geiser die vernoemd is naar een draak omdat het hetzelfde rommelende geluid maakt als een draak en ook rook spuwt alsof de draak zich klaarmaakt om een grote vuurzee uit te spuwen. Ook zagen we een geiser die het steen om zich heen heeft laten smelten. Als een soort waterval leken de stenen te smelten waardoor er prachtige etages van kokende geisers is ontstaan. Het is magisch om te beseffen dat de natuur zo’n kracht heeft om dit soort krachtige uitwerking te hebben op een natuurgebied. De gedachten dat de grond onder onze voeten een groot vulkanisch gebied is, waar ieder moment een nieuwe geiser kan ontstaan is nauwelijks voor te stellen.

De geisers bekijken ging niet zonder slag of stoot. Aan het eind van de dag besloten we nog ‘even’ de geiser, die in het noorden van Yellowstone lag te bekijken. We hadden al een bordje gezien dat er wat vertraging zou zijn, maar we hadden het vermoeden dat het wel rustig zou blijven omdat het in het hele park niet heel druk was. Nog geen 500 meter verder stuitten we op een grote wegblokkade vanwege wegwerkzaamheden. 20 minuten hebben we staan wachten in een lange file om vervolgens achter een truck aan te mogen rijden dwars door de wegwerkzaamheden heen. Als een slang van auto’s reden we langs grote graafmachines die bergen aan het uithouwen waren en grote bulldozers die de weg aan het verbreden waren. Hoewel alles er in de rest van het park piekfijn uitzag leek het hier een grote chaos waar ze 5 dingen tegelijk aan het doen waren. Maar schijnbaar werkt het wel, want de manier waarop de wegen en turnouts in het park erbij liggen is perfect. We hebben meer dan een uur gedaan om in het noorden te komen terwijl het normaal maar 20 minuutjes zou zijn geweest. We waren moe en baalden van deze vertraging, we hadden in deze tijd ook naar het zuiden kunnen rijden om alle andere mooie geisers te bekijken. Zo gaat het nou eenmaal als je op reis bent. Je maakt keuzes om dingen wel of niet te zien en kunt er pas achteraf over beslissen of het de juiste keuze was. Deze pakte iets minder goed uit want de geiser was ook niet heel spectaculair. Het was inmiddels bijna donker en we besloten zo snel mogelijk weer naar het zuiden te rijden (opnieuw door de wegwerkzaamheden heen). De keus om toch nog even bij de westelijke geisers te stoppen was een goede! Weer zagen we prachtige fel kleurige borrelende waterplassen. Gele, rode, helderblauwe en zelfs groene geisers. Erg bijzonder dat er op 1 klein stukje grond zoveel verschillende grondstoffen zitten die de geisers ieder hun kleur geven.

Het is niet te omschrijven hoe geweldig mooi het is, dat de natuur dit soort gebieden kan maken door alleen maar zijn gang te gaan. Hoe verschillende elementen samenkomen en dit soort krachtige uitwerkingen op de aarde hebben.

Voldaan van deze geweldige dag reden we het park uit naar West Yellowstone waar we verbleven in Brandin Iron ‘inn . Een simpel maar prima motel vlak voorbij de uitgang van het park. Op loopafstand was er een heel gezellig eetcafé, Madison Crossing Lounge. Achter de bar stond een typisch lokaal barmeisje met een accent dat wij beide nauwelijks verstonden. ‘Hanna Montana’ wist in ieder geval wel hoe ze biertjes moest schenken en we bleven aan de bar hangen voor wat heerlijke hapjes en lekkere lokale biertjes.

We houden van Amerika! Overdag sta je in de prachtigste natuurgebieden en s´avonds zit je aan de bar na te genieten van je dag, onder het genot van de lekkerste hapjes en drankjes en super vriendelijke mensen om je heen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s