Rocky Mountains

Daar zijn we weer! USA, alsof we niet zijn weg geweest. Rond middernacht kwamen we aan in Denver waar we onze huurauto ophaalden. Een antraciet kleurige Jeep Compass. Deze stoere suv gaat ons de komende weken naar de mooiste plekken van de States brengen! Met onze eerste bestemming Rocky Mountains.

Na een kort nachtje stonden we rond 8uur in de ochtend vol energie naast ons bed. We sliepen bij Comfort Inn. Een motelketen die vorig jaar ook prima bevallen is! En ook deze keer was het perfect. Ons ontbijt bestond uit een flinke wafel met siroop. Hmm de smaak van een goede ochtend in Amerika. Na een korte tussenstop bij Best Buy om een nieuwe spiegelreflexcamera te kopen gingen we opweg naar Rocky Mountains.

Voordat we bij de Rocky Mountains aankwamen reden we over een besneeuwde bergtop waar we even een tussenstop hebben gemaakt. We stapten uit de auto en we ademende een frisse schone berglucht in. Ons neuzen en longen waren gelijk wakker. Heerlijk zulke frisse lucht! De plek waar we uitstapten bleek het punt te zijn waar het water uit de bergen zich scheidde. Het ene stroompje liep naar de Atlantische oceaan en de ander naar de Grote oceaan. Bijzonder dat de ene waterdruppel zo’n andere eindbestemming heeft dan de andere waterdruppel uit diezelfde rivier.

De weg door Rocky Mountain National Park bleek door het weer al een tijdje afgesloten te zijn. Hevige sneeuwval was er de reden voor. Gelukkig was het op het moment dat wij aankwamen ondertussen weer 26 graden en helder blauwe lucht. De weg was net een uurtje vrijgegeven toen wij aankwamen. Wat een mazzel! Zodra we het National Park (NP) inreden begrepen we waarom het een NP is. Overal waar we reden zag je mooie open stukken veld met prachtige meertjes en op de achtergrond reusachtige bergen begroeid met grote naaldbomen en besneeuwde bergtoppen. Na een stuk gereden te hebben door het prachtige bosrijke gebied, besloten we een kleine hike te doen. Een rondje van 3 kilometer aan de voet van een berg. Na wat geklim kwamen we uit bij een door bomen verscholen rotsvlakte die helemaal bezaaid was met sneeuw en ijs. De zonnestralen schenen door de bomen en de geur van dennen kwam ons tegemoet. In onze korte broek en met een warm zonnetje op ons hoofd klommen we over de ijzige rotsblokken om het pad te vervolgen. Nog geen 50 meter verderop kwamen we aan bij een prachtig waterstroompje dat over ijzige rotsen naar beneden stroomde. Het gezicht van het water dat wild onder met ijspegels behangen takken stroomde was adembenemend. Minuten lang hebben we staan kijken naar het stromende water, het prachtige ijsspel en de ultieme rust. Wat is de aarde mooi!

Waar we vonden dat de verscholen waterstroom toch wel ontzettend mooi was, stond ons verderop nog iets veel machtigers te wachten. We reden door naar een bergtop waar de naaldbomen plaatsmaakten voor niets anders dan sneeuw. We parkeerden de auto om het laatste stukje bergtop te voet te beklimmen, in onze korte broek! De klim was fysiek een behoorlijke uitdaging. De ijle lucht en de steile met ijs bedekte ‘treden’ maakten het er zeker niet makkelijker op. Eenmaal boven werden we aangesproken door een vrouw die in het Engels vroeg of we niet een grote vergissing hadden gemaakt met onze korte broek. Nauwelijks konden we antwoord geven door de bevroren blauwe lippen. Ze moest lachen en zei ‘jullie komen uit Nederland!’ Zij en haar man bleken al jaren in Amerika te wonen en waren nu op vakantie in de omgeving van Denver. We hebben nog even met het stel staan praten, ons niet meer bewust van de vrieskou. Na het praatje hebben we met trillende handjes nog wat foto’s gemaakt van het prachtige uitzicht. We konden kilometers ver uitkijken. Overal om ons heen zagen we witte bergtoppen die belicht werden door een reusachtige felle zon. Helaas werd de kou ons de baas en moesten we onszelf gauw gaan opwarmen in de warme jeep.

Ook de weg naar beneden was prachtig. Langzaam veranderde de sneeuw weer in groene naaldbomen en gelige rietvelden. Onder aan de voet van de berg, waar het weer 26 graden was, zagen we een kudde elanden staan. Niets aantrekkend van de fotograferende mensen om zich heen, stonden ze rustig hun eten te kauwen.

Dit waren de Rocky Mountains. Een gebied dat onbeschrijfelijk mooi is en waarvan iedereen het met eigen ogen moet zien om te beseffen hoe prachtig dit stuk van de wereld is.

We sloten deze prachtige eerste dag af in ons favoriete restaurant, Hooters!! Puur genieten met biertjes en chicken wings.

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s