Met Zanmilan en Joycurry door Pokhara

Om negen uur in de ochtend werden we verwacht bij het touristcentre waar we de paardentrip hadden geboekt. De paardjes en de gids stonden al op ons te wachten. Lotte klom op Zanmilan en ik op Joycurry. Samen met de gids liepen Joycurry en ik voorop.
We moesten ongeveer een uur lopen voordat we de stad uit waren. De paarden waren een beetje bang voor al het verkeer. Maar we hadden veel bekijks met de paarden. Of het aan de paarden lag of aan ons weten we niet, de combinatie van beide hebben ze vast leuk gevonden. Het blijkt dat het erg bijzonder is om hier paard te rijden. Paard en wagen kennen ze wel, maar erop zitten vinden ze een beetje gek. De gids vertelde dat het houden van een paard erg duur is en dat de meeste mensen het daarom zo leuk vinden om een paard te zien. Onze gids stond in de stad bekend als “the horseman”. Hij liep 2, soms wel 3 keer per dag met de paarden de berg van 1800 meter hoog op. En per rit duurde het zo’n 4 a 5 uur. Het was een heel iel mannetje die de paarden stevig in het gareel hield!
We hadden onderweg een prachtig uitzicht over de stad. En de berghutjes waren ook fantastisch om te zien. Helaas was het erg mistig en konden we niet heel ver weg kijken. Onderweg naar boven merkten we dat we achtervolgd werden. Een schattig zwart met wit hondje was ons achterna gekomen. En hij heeft de hele rit met ons mee gedarteld.

Tijdens de rit vond de gids het nodig om de paarden wat harder te laten lopen. Met wat geschreeuw en een kleine zweepslag joeg hij Joycurry in de draf. Een flinke stofwolk ging door de lucht en het kleine kontje van Joycurry schoot er vandoor. Lotte viel bijna van haar paard van het lachen. Het moet een komisch gezicht zijn geweest, die stofwolk en de schattige billetjes van Joycurry!
Een paar uur later kwamen we aan bij het World Peace Pagoda. Een immens grote stupa met een gouden Boeddha. Overal stonden bordjes dat je stil moest zijn. Ook moesten we onze schoenen uitdoen. Hoewel niet iedereen zich aan de regel ‘stilte’ kon houden, heerste er pure kalmte over de stupa. Het was erg indrukwekkend. Na een paar leuke foto’s en te hebben genoten van het prachtige uitzicht over de stad zijn we met de gids een drankje gaan drinken.
Op de terugweg kwam het hondje weer achter ons aangerend. Hij bleef maar om de paarden en om de gids heen lopen. Zelf toen we de Devi’s Falls bezochte liep hij met de roedel mee. Tot in de grot is hij meegelopen en bij een steile trap blijf hij op ons wachten tot we weer terug kwamen. We liepen de steile trap af en zagen door een scheur in de grot een prachtige waterval. Zoals op de foto te zien is, lag er onderaan de waterval een prachtige rotspartij waar het water opviel. En boven hingen heldere groene planten wat een uniek beeld creëerde. Dit is misschien wel een van de mooiste foto’s die ik ooit met mijn mobiel gemaakt heb!

We liepen de steile trap weer op en zagen dat de hond nog steeds braaf stond te wachten. Het was duidelijk dat hij niet wegging. Ook in de stad bleef hij met gevaar voor eigen leven bij ons lopen. Je moet je voorstellen dat alles en iedereen kriskras door elkaar rijdt. Hierdoor moest de hond af en toe uitwijken voor een bus of een brommer die aan kwam rijden. Maar het ergste nog, was de os. Een grote zwarte os met dikke donkere horens was losgebroken en rende wild in het rond. Toen de os recht op ons afkwam dook de gids met de paarden en ons achter een laag muurtje. De gids pakte een steen en begon heel hard tegen de os te schreeuwen en stenen te gooien. En ook het dappere hondje deed moedig mee! De os was van ons afgewend. Maar het hondje dreef de os nog verder van ons weg door rondjes om de os heen te draaien, zodat wij veilig door konden. Het was een hele moedige hond, de gids kende hem niet maar het hondje had een baasje uitgekozen en die zal hij met zijn leven beschermen!

Het dappere hondje

World Peace Pagoda

Devi’s falls (nofilter)
Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s