Pokhara

Vanaf Chitwan zijn we met de bus naar Pokhara gereden. Voor zo’n 8euro zit je 5 a 6 uur in een touringcar die alleen voor toeristen bestemd is, als je de bus moet geloven. Uiteraard wordt de bus ook gewoon door locals gebruikt. Op het busticket staat een rij en stoelnummer. Alsof je naar de bioscoop gaat is het de bedoeling dat je op de voor jou bestemde plek gaat zitten, ook al is de bus half leeg. De busreis zelf was opnieuw een avontuur. Bergweggetjes waar we in Europa de weg van zouden afsluiten en toeterend inhalen daar waar totaal geen overzicht is. Geen wonder dat we onderweg een truck tegenkwam die het ravijn in gereden was.
Eenmaal aangekomen in Pokhara werden we warm onthaald door hordes taxichauffeurs die met alle liefde ons naar het hotel brachten. We liepen een eindje van hun vandaan en een aardige Nepalees was de gelukkige om ons voor 2 euro mee te nemen. We kwamen aan bij een, voor Nepalese begrippen, luxe hotel. We hadden een budgetroom geboekt en voor 50 euro zaten we voor twee nachten in een heerlijk schoon hotel, met raam maar uitzicht op een stenen muur. Tja budget! Maar we hadden ein-de-lijk zachte bedden. Want de bedden die we tot nu toe hadden, bestonden uit een plank met een dekentje als matras. De kamer is ontzettend fris, schoon en gezellig! En een heerlijke douche! Wat typisch is voor Nepal, de badkamers hebben geen douchegordijn oid. De badkamervloer loopt af waardoor het water in het putje aan de andere kant van de badkamer weg kan lopen. De hele badkamer is dan ook zeik nat als we gedoucht hebben.
Na het inchecken zijn we gaan shoppen. In de hoofdstraat die langs een rivier loopt, zitten allemaal leuke winkeltjes en restaurantjes. We zijn er achter gekomen dat ik een gave heb voor afdingen. Nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn! En dan gewoon weglopen als de deal voor 50 cent of 1 euro misloopt. Hilarisch!
Na het shoppen zijn we heerlijk gaan eten! Typisch Nepalees eten; Dal Bhat. Een dienblad met verschillende gerechtjes en rijst. Heerlijk! Echt ontzettend lekker. En wat een lol hebben we gehad met de obers. Ze wilde ons op de foto zetten voor op hun facebook pagina. En maakte met alle liefde ook foto’s van ons met onze camera. En met een potje Uno was hij toch wel heel nieuwsgierig wat we aan het doen waren. We hebben echt gelachen. Zo lief en gastvrij zijn de mensen hier!
Voor morgen hebben we (om 5:30uur) een sunrise tour gepland en een hele dag paardrijden langs tempels en grotten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s