Olifantjes wassen in Chitwan

Wat een geweldige reis zijn we aan het maken! Vanaf Kathmandu hebben we een 5 uur durende busrit gemaakt naar Chitwan national park. De busrit was al een avontuur op zich! Langs smalle bergpassen, over zandweggetjes met grote losse stenen. Mn hoofd is drie keer tegen het jassenhaakje aan gebeukt maar uiteindelijk waren we er! Safari Club heet ons resort, het lijkt wel een relaxoord. We waren een van de weinige gasten en konden direct aanschuiven voor de lunch. Spaghetti met friet en verse groente. Alle groente hadden ze zelf verbouwd. Na de lunch maakten we met onze gids een avondwandeling langs de rivier. Het was alsof je langs een oever in Afrika loopt. Het was heerlijk weer en de krokodillen lagen te zonnebaden langs de kant (de overkant gelukkig!). We liepen een heel eind langs de rivier en daar zagen we ineens een neushoorn een badje nemen! Super gaaf! Staat ie daar, midden in het water! We konden echt heel dichtbij komen. Maar niet te dichtbij want de neushoorn wordt beschermd door rangers. Al 1000 dagen is er geen wild meer geschoten sinds de rangers ze beschermen.

We liepen terug naar een plek om de zonsondergang te kijken en onder het genot van een drankje konden we terugkijken op een prachtige reis die we tot nu toe hebben mogen maken!
De volgende morgen moesten we vroeg op. We zouden met een kano langs de oever varen om vogels en wild te spotten. We zagen verschillende ijsvogels en krokodillen. De gevaarlijke krokodil te herkennen aan z’n grote dikke lijf en platte kop en heet Marsh Magar of tewel, zoutwater krokodil.

Vervolgens kwamen we aan land en liepen we richting het olifantenfokcentrum. BABYOLIFANTJES!! Super cute!! Onze gids had een fles water bij zich om de babyolifant te lokken. We hadden er wel uren kunnen blijven spelen met onze baby! Wat een cutie!!
Na het knuffelen zijn we de jungle in gegaan voor een kleine wandeling. Hier vonden we herten, een pauw en zoals onze gids het zo grappig noemt, wild chicken.
En toen kwam het.. Het olifanten wassen!! Dagen kijken we hier al naar uit! Het was echt geweldig. Ik ging op de nek van de olifant zitten en de olifant begon de rivier leeg te slupen. Om het uiteraard vervolgens over mij heen te sproeien! Zeik en zeik nat was ik. En toen wilde de olifant kopje onder. Ze rolde op de zij terwijl ik op dr nek zat. Tot twee keer toe wist ik te blijven zitten. Mn voet kwam klem te zitten onder d’r kop, dus mn teennagel moest eraan geloven. Maar het was het allemaal waard. Die leuke flapperende oortjes tegen mn voeten, zo schattig! Echt een avontuur om nooit meer te vergeten. Als echte olifant-liefhebber was dit toch wel een droom die uitkwam!

Nadat we opgefrist waren gingen we mee met een jeepsafari. Een tocht van een paar uur dwars door de jungle. We zaten met ongeveer tien man in de jeep en kregen de instructie om muisstil te zijn om zo de dieren niet weg te jagen. Er was een gids mee die op de uitkijk stond voor wilde dieren. Steeds als hij iets zag tikte hij met een steentje op de stalen buis van de jeep zodat de chauffeur stopte. Ook vertelde de gids (tot 30keer toe) dat we toch echt de “3daywalk” moesten gaan doen. Dat waren wij niet van plan. Per jeep door de jungle vonden we prima! Tijdens de pauze heb ik de gids een dropje laten proeven “dutch candy”. Hij knikte beleefd en toen hij het dropje in zijn mond stak vertrok zijn hele gezicht. Ik zag hem een poging doen om beleefd te blijven en hij lachte vriendelijk. Diep respect voor de man die het dropje helemaal opat!

We kwamen langs een plek waar een tijger zou moeten zitten. Iedereen zat muisstil en probeerde zo zachtjes mogelijk te blijven. Maar helaas, ongelofelijk asociale Indiërs begonnen kei hard te praten, alsof ze het er om deden. Na meerdere waarschuwingen moesten we verder rijden zodat de andere jeeps geen last van ons hadden. Wat een ongelofelijk onbeschofte mensen bestaan er toch op de wereld! Op een gegeven moment zette ze zelfs nog van die bollywood muziek op en waren ze uitgebreid aan het telefoneren. En dat terwijl je muisstil moet zijn om wilde dieren te spotten, daar kwamen we immers voor! Maar ondanks dat hebben we toch nog wilde dieren gespot! We hebben weer een neushoorn gespot. En een pauw, een wildzwijn en een beer!!
Na het avondeten belandden we in een cultureel centrum waar ze cultuurdans opvoerden. Het was (met alle respect) hilarisch! Niet te omschrijven hoe het schelle gezang van de dames klonk terwijl ze rondjes dansten en in hun handen klapten. En dan het vrouwtje dat de presentatie deed. Ze deed erg dr best om Engels te praten maar ze plaatste de komma op de raarste momenten. Niet te verstaan dus! Maar we hebben wel gelachen!

Al met al een hele drukke, gave dag met fantastische mooie gebeurtenissen! Een dag om nooit meer te vergeten.

Neushoorn gespot tijdens de avondwandeling

wp-image-403362695jpg.jpg

Peacock dance in het cultureel centrum
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s