Warm welkom in Ubud

De transfer vanaf de haven zou ons naar Ubud brengen. Ubud is een levendige stad op Bali met niet alleen prachtige natuur maar ook erg veel goede restaurants, markten en veel opties voor leuke activiteiten. Wij verbleven in Suite Villa Junjungan. Het resort ligt net buiten het stadscentrum. Reden voor ons om eerder uit het transferbusje te stappen omdat deze eerst naar het stadscentrum ging. We dachten dat we het wel konden lopen (met onze zware rugzakken). We dachten ‘een klein straatje omhoog en dan zijn we er’. Na dik twee kilometer heuvel op, in de brandende zon waren we dood en dood op! Bezweet, hongerig en pijnlijke voeten. We konden onszelf wel voor de kop slaan! En we wisten niet eens hoever het nog was, want op google maps zag het er toch iets minder ver uit dan in reallife! En daar kwam onze reddende engel. Een Australisch gepensioneerd vrouwtje dat nu op Bali woonde gaf ons een lift naar het Suite Villa Junjungan  dat nog eens 2 km verder op bleek te liggen. Wat onwijs aardig en dat hebben we dr ook verteld! Ze gaf ons nog wat leuke tips en is toen weer omgedraaid. Wat bestaan er toch goede mensen op deze wereld! Daar wordt je blij van!

Aangekomen bij de villa werden we ontvangen bij een buitenreceptie. Er stonden twee grote stoelen in iedere de hoek van de veranda en in het midden een groot bureau met stoel. Toen we aankwamen werden onze tassen direct overgenomen en mochten we in de grote stoelen plaatsnemen. We zagen er echt niet uit, helemaal bezweet en vuurrood van inspanning en de zon, wat zullen wij gestonken hebben. De eigenaar riep iets naar een medewerkster die later met heerlijke frisse zoete drankjes aankwam en een nat koud handdoekje om op te frissen, wat een warm welkom! We namen alles door met de eigenaar en werden vervolgens met een busje naar onze kamer gebracht, een villa verder op. De kamer was ontzettend groot en keek uit over een mooi rijstveld. Het was een zolderkamer met een rietdak, bijna alle daken hier zijn van riet. Het bed was ontzettend groot. Zo groot dat we, zonder elkaar aan te raken lekker konden slapen. Zo’n bed gaan we thuis ook maar eens aanschaffen! Het enige nadeel van de kamer was dat er geen airco was, dat kon niet vanwege het schuine dak en de open zijkanten. Ondanks dat we tevreden met de kamer waren en we ons best bezwaard voelden, besloten we toch maar te vragen of er nog een kamer beschikbaar was met airconditioning want het was overdag wel erg warm! Die nacht kon het helaas niet, maar voor de andere nacht zou de eigenaar wel iets regelen. Omdat we niet in de hitte wilde slapen was dit gelijk een mooie gelegenheid om een vulkaan te gaan beklimmen.

dsc_0283
Het uitzicht vanaf de zolderkamer
dsc_0284
Het zwembad bij de villa
dsc_0279
Buitenreceptie van Suite Villa Junjungan
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s