Molly knuffelen in Bali Zoo

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan om naar Bali Zoo te gaan. We kregen ons ontbijt om 08:00uur op onze veranda, gebakken noedels met vers sap hmmm! Daarna zijn we bij het resort opgehaald door een chauffeur die ons bij de Zoo afzetten om half 10. Om 1500 uur zouden we weer een transfer krijgen naar het resort.

In het park waren heel veel mooie dieren om te zien, je mocht ze zelfs voeren! (uiteraard tegen betaling). Als eerst kwamen we bij de mega grote krokodillen, echt grote beesten joh! Maar ze lagen wel heel stil. Alleen toen ze gevoerd werden ging de bek heel even open en KEI hard weer dicht.

Ook de tijgers waren leuk. We stonden van één tijger een foto te maken die lekker aan het badderen was toen er plotseling een tijger uit onze ooghoek recht op ons af sprong! We schrokken ons echt wild! Gelukkig zat er een hek tussen maar jammer genoeg geen foto van deze toffe actie!

Verderop was er een soort kinderboerderijtje waar herten en geitjes liepen die je kon aaien en voeren. Er stond ook een hele grote geitachtig dier met een flinke bos haar op zijn hoofd. Hij vond het geweldig om geaaid te worden en om onze handen te likken. Gelukkig konden we onze handen wassen nadat we het boerderijtje uitliepen.

We vervolgde onze weg naar een vogelshow. Eerst kwamen ze met een papegaai aan, die kon praten en kusjes geven. De papegaai gaf mij een kusje, we hebben er nog een leuke foto van. Onwijs schattig! Ook kwamen ze met een roofvogel een trucje doen, mijn vriend was de heldhaftige vrijwilliger. De verzorger legde een stuk kip op zijn hoofd en de vogel vloog scherp over zijn hoofd heen om de prooi te pakken. Super stoer!! Ze deden ook nog wat trucjes met twee otters, een stekelvarkentje en andere vogels.

Daarna gingen we door naar het geweldigste en leukste van de hele dag. DE OLIFANTEN!!! JAAAH! Er stond een olifant die je kon voeren, aaien en knuffelen!! Voor 50.000 rp (3 euro) kochten we een mand vol eten voor Molly de olifant. Wat een schatje was het! Ze vrat bijna onze handen erbij op! Ze heeft een super ruwe huid met wat haren. Ze flapperde met d’r oren! Haar oren waren net een lap ruw leer. We hebben wel 20minuten met Molly geknuffeld en haar geaaid. De verzorgers maakten ondertussen foto’s met onze camera, super leuk maar helaas moesten we ook weer verder. We wasten onze handen en liepen richting de bearcats, luie zwarte  beestjes die alleen maar slapen…

Van al dat geknuffel hadden we flinke honger gekregen. Bij het restaurant werd een fotoshoot met dieren gehouden. We kregen een nummertje om om de beurt op de foto te gaan. Als eerst mochten we met een bearcat op de foto, ze was super zacht en fluffy! Ze ging lui op je arm liggen maar bij mijn vriend bleef ze recht opstaan met een dikke vette smile!! Vervolgens was het wachten op de foto met de alligator. En wie zagen we daar ineens in het olifantenpooltje bij het restaurant!? MOLLY!! Ze had vandaag haar vrije dag en mocht dus lekker snacken bij bezoekers en wassen bij een klein vijvertje. Ze was heel blij aan het spelen met het water, wat een dropje!!

We waren aan de beurt om op de foto te gaan met de alligator. We gingen met z’n tweeën tegelijk. Wat een gekke huid hebben die beesten zeg, heel ruwleerachtig maar toch zacht. Daarna op de foto met een aapje!! Dat aapje was super stoer, hij slingerde aan de rug van de verzorger en ging kei schattig op onze schouder zitten met z’n arm in ons gezicht.

Na de fotoshoot moesten we ongeveer nog 1 uur wachten tot onze chauffeur ons zou ophalen dus we besloten nog een klein rondje te doen en de krokodillen en Molly nog een keer te voeren. Toen we bij de krokodillen aankwamen werden ze net gevoerd door andere bezoekers dus wij konden mooi meegenieten van de acties van de krokodillen, veel actie was er alleen niet. Ze deden niet eens moeite voor de kip. Alleen hun bek ging open en klapte weer kei hard dicht.  We maakte een snel rondje door de dierentuin tot we bij Molly aankwamen, het was lekker rustig dus we hadden Molly helemaal voor onszelf. We kochten weer een mand voedsel en de verzorgers moesten lachen, “again”? We vertelde dat we gek op olifanten zijn en thuis ook allerlei olifanten spulletjes hebben. We maakten weer wat leuke foto’s en voerden Molly lekkere banaantjes, worteltjes en maiskolven. Tijdens het aaien begonnen d’r oogjes te tranen, super zielig maar ze flapperde nog wel met d’r oren. Ik heb gelezen dat het tranen is om hun oog schoon te houden. Ze is vast niet verdrietig. Molly weegt 2 ton en eet zon 250kg per dag, de grote meid! Ze was zo schattig!! Lekker knuffelen met een olifant, wie had dat gedacht!! We wilde ook helemaal niet weg en hadden nog uren bij Molly kunnen blijven! Gelukkig hebben we mooie foto’s nog!

Nu was het echt tijd om richting de uitgang te gaan. Super gaaf om dit te hebben meegemaakt, zoenen met een papegaai, een roofvogel op je hoofd en knuffelen met een olifant, we hadden het niet willen missen!!

Op de parkeerplaats moesten we eventjes wachten op onze chauffeur. Ondertussen kwamen er een paar keer medewerkers vragen of ze konden helpen of dat ze iemand konden bellen voor ons. Als we wilde konden we bij de kassa bellen. Iedereen is hier zo ontzettend behulpzaam!! Tijdens het wachten hebben we gezellig gekletst met een local. Van Persie vond ie wel een goede voetballer en ook Snijder kon er wat van. Grappig mannetje. Toen de chauffeur er na 20 minuten nog niet was zei de local dat hij wel op zijn mobiel kon bellen omdat het voor ons veel te duur zou zijn. Hij belde op en hoorde dat de chauffeur bij het verkeerde park stond te wachten (typisch!). 15 minuten later kwam ons vervoer aan, het was de eigenaar van het resort zelf die ons op kwam halen. Tijdens de rit belde hij naar het resort dat ze onze late lunch konden gaan klaarmaken. Wat een luxe, gebracht en gehaald naar de zoo en bij thuiskomst super gastvrij ontvangen met een heerlijke lunch. De autodeuren werden voor ons opengedaan en ze zeiden ‘long day hea, you want some tea!?’ de thee werd bij ons huisje gebracht en we hebben heerlijk kunnen bijkletsen over onze fantastische dag terwijl onze lunch/diner werd gebracht en we de koude biertjes uit onze koelkast haalden. Nu wachten op de Balinees massage, bij zonsondergang, op de veranda met uitzicht op de rijstvelden. Wat is het leven toch ontzettend goed!

dsc_0553
Lekkere kop met haar
dsc_0559
Kusje!!
dsc_0563
Hij volgt braaf zijn baas
dsc_0618
En zo ving hij bananen
dsc_0626
Molly!!! Mijn liefde voor Molly zal voor altijd blijven
knipsel1
Mooi beest
dsc_0693
Molly lekker aan het wassen, ze stond echt te genieten
dsc_0780
Bearcat met baby, zo schattig!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s