Met Agus naar Amed

Amed ligt in het Oosten van Bali en twee vrienden van ons waren daar ook. We zouden dus van Kuta naar Amed reizen. In Kuta hebben we een privéchauffeur geregeld die ons van west naar oost zou brengen. Buiten Pop!hotel stonden de chauffeurs te wachten op potentiële klanten dus we hadden al gauw iemand gevonden die voor een redelijke prijs ons weg zou brengen. Via het hotel waren de kosten voor een chauffeur twee keer zo hoog en die service zou ons alleen van A naar B brengen. Buiten kwamen we in contact met Agus. Een aardige jongen met een ‘eenmanszaakje’ Agus Bali Transport Organizer (Telefoonnummer; 0062-87860267016). Agus was een vriendelijke jongen die ons wel wilde gidsen naar Amed. Het was ongeveer 2 a 3 uur rijden maar hij zou ook nog wat tussenstops maken op mooie plekken. Onderweg hebben we de mooiste dingen gezien! Heel veel rijstvelden, prachtige bergen en onwijs veel mooie tempels. De chauffeur vertelde dat ieder huis, iedere familie en ieder restaurant een eigen tempeltje heeft en dat daarnaast ook nog grotere gemeenschappelijke tempels zijn. Ze offeren twee keer per dag. Dan maken de vrouwen een bamboebakje met offerspulletjes erin, in het midden van het bakje leggen ze een blad in de vorm van een hart, een bloem en wierrook. Soms leggen ze er munten of snoepjes bij. In de straat en op het strand en bij ieder huis of winkel zie je dan ook al die bakjes liggen, ze verbranden ze na de offer weer in hun tempel. Soms offeren ze ook wel eens een hele kip, die bereiden ze dan en leggen ze een paar uur bij de tempel, om het vervolgens zelf lekker op te eten!
Het was geweldig om met Agus op stap te gaan. “Don’t do it for the money, do it to make new friends” was zijn motto en dat hebben wij ook zeker zo ervaren. We zien hem nog zitten tijdens een tussenstop, in kleermakerszit aan de koffie op een bamboeplateau met rieten dakje. Het was ontzettend gezellig en bovenal ontzettend leuk om ervaringen en verhalen met hem te hebben mogen delen! Zo had hij nog nooit sneeuw gezien en kon hij zich al helemaal niet voorstellen dat wij vroeger bijna ieder jaar op natuurijs konden schaatsen, hij kende het alleen van de olympische spelen. Onderweg leidde Agus ons ook nog door het dorpje waar hij zelf vandaan kwam. Hij reed met de auto over kleine weggetjes dwars door de rimboe, heel gaaf! Hij wist precies waar de mooie verborgen plekjes waren. Een offroad trip over zandweggetjes, waar je normaal nog niet met de mountainbike doorheen zou fietsen leidde ons naar een verscholen paradijs. We stapte uit de auto en liepen met z’n tweeën naar een wit strand met een prachtig helderblauwe zee. Het was er kalm en rustig. Het was een magisch moment;  samen op een klein verborgen wit strand, kijkend naar de heldere zee met de felle zon op je gezicht en de jungle in je rug. Zo’n moment van geluk dat mij doet beseffen hoe wonderlijk het leven kan zijn en hoe dankbaar ik ben dat ik de wereld op deze manier mag meemaken. Een moment om nooit te vergeten!

dsc_0091
Het verscholen paradijs
dsc_0096
De weg van Kuta naar Amed
dsc_0101
De weg van Kuta naar Amed
dsc_0105
De weg van Kuta naar Amed
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s