Kuta’s babbeltruc

Op Kuta zijn we twee nachtjes gebleven. Het is het Mallorca van Bali dus genoeg restaurantjes en barretjes om even bij te komen maar het is geen plek om heel lang te blijven hangen. De eerste dag hebben we heerlijk uitgeslapen in Pop!hotel. Pop! is een hotelketen die je veel terugvindt in Indonesië. Wij hebben zeer goede ervaringen met Pop!. Voor ongeveer €25,00 per nacht zit je in een goed en schoon hotel met vriendelijk en behulpzaam personeel. Het is redelijk prijzig voor Indonesische begrippen maar dan hoef je je ook nergens meer druk om te maken. Een hotel zonder bedbugs en nare geurtjes is ook heel veel waard!

Na een ochtend lang uitslapen in Pop!hotel zijn we op het strand gaan luieren met een lekker ontbijtje (een soort melkbrood met pistagecreme). We genoten van het heerlijke weer en de wilde zee. De golven zijn echt heel gaaf! Zeker twee meter hoog en er staat een flinke stroming. We hebben heerlijk genoten van een dagje strand, gezellig mensen kijken en spelen in de zee, even helemaal niks. Het was heerlijk! Wat ook bijzonder was waren de babbeltrucjes op het strand. Jongeren komen naar je toe om “hun Engels te oefenen”, ondertussen kijken ze uiteraard waar je je waardevolle spullen hebt opgeborgen. Wij hadden toevallig ons portemonneetje tussen ons in liggen en werden aangesproken door een Indonesische jongen. Hij vertelde dat hij in Australië wilde gaan studeren en daarvoor een portfolio moest opbouwen met Engelse oefeningen. Hiervoor wilde hij een gesprek met ons aangaan en vervolgens met ons op de foto. Uiteraard wilde hij met ons op de foto door tussen ons in te zitten, precies waar we onze waardevolle spullen hadden liggen. Gelukkig hadden we ze in de gaten en moffelde we de portemonnee weg en ging ik met met hand op de tas zitten. Ze maakte geen schijn van kans en liepen met lege handen weer weg. Grappig was dat er vlak voor hun een andere jongen met hetzelfde verhaal was langs geweest. Later vonden we op internet soortgelijke verhalen van mensen die wél berooft waren op het strand. Opletten op deze babbeltrucjes dus!

Na het strand zijn we lekker gaan eten in een heel leuk Balinees restaurant. We zochten op tripadvisor een goed en betaalbaar restaurant. Het restaurant was heel mooi aangekleed in typisch Indonesisch stijl. Obers liepen met hoedjes op en iedereen was heel beleefd en gastvrij. In het restaurant werd die avond toevallig een Balinese dans opgevoerd. Heel erg leuk om te zien, de muziek was leuk maar de dans is nog zoveel gaver! Ze doen veel met hun ogen, vingers en handen. Met iedere dans beelden ze een verhaal uit en alle bewegingen hebben hun eigen betekenis. Het was prachtig!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s