Life in Amed

Na een prachtige tour met Agus kwamen we in Amed aan. Hier zouden we twee vrienden ontmoeten om onze reis een tijdje mee te vervolgen. In Amed zaten we in een resort dat ‘Life in Amed’ heet. Het is een klein resort met leuke kleine bungalowtjes van bamboe en riet. Het resort heeft een zwembad en het personeel is ontzettend vriendelijk! Bij aankomst werden we geweldig gastvrij ontvangen. Ze hadden al op ons zitten wachten. Onze vrienden waren nog aan het snorkelen maar zij wilde ons wel alvast de huisjes laten zien. Vol enthousiasme pakte ze onze bagage aan om die tijdelijk bij de receptie neer te zetten en wuifde dat we achter ze aan moesten lopen. Het resort is prachtig, klein maar ontzettend mooi. Er is veel zorg gedragen aan de beplanting en overal op het pad lagen gele bloemen die uit de bomen waren gevallen. Alweer een klein paradijs. We zaten 50 meter van het strand af en vlak voor ons huisje was een zwembad. Er waren nog 2 of 3 andere huisje bezet dus het was lekker rustig! Na de rondleiding kwamen onze vrienden terug van het snorkelen en hebben we nog even met z’n vieren bijgekletst, op de veranda voor ons huisje met heerlijk huisgemaakte saté. In de omgeving van het resort zitten verschillende restaurants maar op het resort zelf kun je ook heerlijk eten! We zullen de smaak van de Tempe Manis en de brownietoetjes niet snel vergeten!

We zouden twee nachten op Amed blijven. Op Amed hebben we gedoken bij duikschool Baliku. De eigenaren zijn Frans en Belgisch. Omdat ik nog nooit eerder gedoken had ging ik met de Franstalige Belg mee op introductieles. Ik kreeg uitgebreid uitleg over hoe ik moest omgaan met alle duikspullen. Ook legde de instructeur mij in geuren in kleuren uit wat ik moest doen als ik moest overgeven onderwater. Gewoon spugen in je bitje en vervolgens de kots uit het mondstuk blazen, dat was het beste. En ik moest me ook niet schamen als ik bij het afzetten van de bril ineens een kop vol snot had. Je moet er wat voor over hebben om de wondere wereld van de visjes te ontdekken! Rustig liep de instructeur met mij naar het water en stap voor stap gingen we kopje onder. Het was een raar gevoel om onderwater te ademen, een beetje claustrofobisch was het. We zijn nog 1 keer naar boven gegaan om even ‘op adem’ te komen. Daarna zijn we, jawel, hand in hand!! de diepte in gegaan.

De onderwater wereld is echt een wereld apart. Allemaal bijzondere visjes met alle kleuren van de regenboog! Zelfs een fel roze! En een mega grote met scherpe tanden! En het koraal was er ook adembenemend mooi. Er stond ook een tempeltje onderwater. Mijn eerste duik was fantastisch. Duiken opzich is al een belevenis maar in deze heldere wateren was het wel erg bijzonder. Na de eerste duik zijn we aan land gegaan om vervolgens een halfuurtje verderop naar een wrakschip te duiken. We kwamen aan bij het duikplaatstje en de bevolking stond al in de startblokken om met alle spullen te gaan sjouwen. De luchtflessen, de duikpakken en alle andere benodigdheden werden naar de kant van het water gedragen. Je moest die mensen eens zien sjouwen, ze lijken lui en slapen veel, maar als er gesjouwd moet worden dan doen ze dat beter dan wij! De duik bij het wrak was super bijzonder. Het wrak is getorpedeerd in de oorlog en is toen aan land gehaald om alle bevoorrading eruit te halen. Door een modderstroom is het de zee in gegleden. Hierdoor ligt het schip maar zo’n 12 meter diep. Het is onwijs bijzonder om in en om zon wrak te zwemmen, je kon nauwelijks zien dat het een schip was maar te bedenken dat het ooit een groot schip is geweest van 20meter lang, met bemanning en bevoorrading. Vet toch!! Echt onwijs gaaf.

Met een certificaat van mijn hand-in-hand introductie duik en zonder besnot voorhoofd kijken we terug op een zeer geslaagde en mooie duik. Dat ik dit mag meemaken, samen met lieve vrienden aan de andere kant van de wereld, dat is toch fantastisch!

dsc_0112
Lekker douchen in de buitenlucht
dsc_0118
Life in Amed
dsc_0120
Ons verblijft in Amed
dsc_0134
De prachtige beplanting op het resort
dsc_0141
Bloemetjes op het pad
dsc_0142
Mijn favoriete bloemenfoto
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s